Ev Aletlerinizle Konuşmak Artık Tuhaf Değil
Ses kontrolü ilginç fakat çalışması zor bir teknolojiden cihazlara veya makinelere entegre ediliyor. Bu yıl birçok teknoloji üreticisi, Amazon’un Alexa, Apple’ın Siri ve Google Assistant’ını, buzdolabı, elektrikli süpürge, TV ve hatta otomobillere kadar her şeyin içine dahil ettiğini açıkladı.
Teknoloji yıllardır dolaşıyor ve Apple’ın Siri’yi piyasaya sürmesiyle 2011’de ilk gerçek tınıya ulaştı ve o zamandan beri doğruluğunu geliştirdi. Bu yıl Google’ın ses tanıma doğruluğunun % 95 olacağını veya insan dilinin anlayışına eşit olduğunu görebileceksiniz. Şirketin geçtiğimiz yıl Google Home ürünüyle ev hoparlör pazarına girmesi, Amazon, Apple ve diğerlerinin ürünlerini de geliştirmeye zorlandığı nedenle, tüm alan için önemli bir katalizör olarak görülüyor.
Akıllı Cihazlarda Ses Yardımcıları Hayatı Pratikleştiriyor
Kullanıcılara yönelik bir takım sorunları çözdüğünden, ses kontrolü yapmak şimdi çok zahmetsiz ve popüler. Birçok durumda, bu ses yardımcıları, elektroniğe yeni kolaylıklar ekler veya kullanımını kolaylaştırır. Fakat daha uzun geliştirme süreleri, daha fazla tasarım ve destek kaynağı istiyorlar.
Sesler öncesi, kullanıcılar bu işlevlere telefonlarında veya tabletlerinde bir uygulama aracılığıyla erişmek zorundaydı; bu, bir sıkıntı olabilir ve hane halkı kullanımı için pratik olmayabiliyor. Sorun şu ki Alexa, Siri ve Google Asistan’ın birbirinden yeterince farklı oldukları için programcılar için daha fazla çalışma yaratıyorlar.
Google Home, Amazon Echo ve Apple’ın HomePod’u gibi ses teknolojileri ile 60 milyondan fazla sesle kontrol edilen hoparlörler 2020 yılına kadar kullanılmaya başlanacak ve pek çok yaşam pratiğine dönüşecek. Karşılaştıkları yeni zorluklara rağmen, bu eğilimleri, evinizdeki cihazların kontrolünün geleceği olarak öngörebilirsiniz.