Ağır Sanayide Redüktör Fonksiyonu
Ağır sanayi makinelerinde, güç aktarma birimi olarak çalışırlar. Sabit devirle çalışan bu makineler, redüktör olarak adlandırılır.
Yüksek devirli hızla çalışan makinelerden gelen enerjiyi, düşük hızlara çevirmek için kullanılırlar. İvme yükseltici ya da yönlendirici olarak da bilinirler.
Redüktörlerin Fiziksel Özellikleri
Demir, alüminyum ve çelik gibi malzemelerden üretilir. İçinde bulunan dişli parçaları, ısıl işlem görmüş çelik malzemesinden üretilir ve dış profilleri taşlanır. Ayrıca bünyesinde ağır parça rulmanlar kullanılır. Dış kısmı ise blok halde çelik ya da dökme demirden üretilir.
Redüktör Fonksiyonları
Yüksek oranda verim elde etmek ya da devir hızını ayarlamak gibi fonksiyonları vardır. Redüktör, iki farklı güce sahip elemanın bağlantısını sağlar. Ağır sanayideki makineler için hayati derecede öneme sahiptirler. Dönme hareketlerinin ayarlanması işlevine sahiptirler. Ağır sanayi makinelerinin motor devir hızlarını ayarlarlar.
Seçimde Dikkat Edilecekler
Devir oranı ve tahvil oranı gibi değerlere dikkat etmek gerekir. Bünyesinde bulunan motorun özelliği de seçimde dikkat edilmesi gereken fonksiyonlardandır. İşletme koşulları, seçimde etken faktörlerden bir tanesidir. Bağlanacağı makinenin özellikleri de seçimi etkileyen faktörlerden bir tanesidir.
Redüktör Türleri
Fonksiyonlarına göre birçok türü bulunur. Ancak kendi içlerinde de çeşitlere ayrılır. Ağır sanayide kullanılan redüktörler; paralel milli, konik dişli, özel tip olmak üzere üç türe ayrılır.
Redüktörler hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için; http://www.remas.com.tr/reduktorler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.