Horlama Nasıl Tedavi Edilir?
Geçmişten bugüne birçok kişinin sorunu olan horlama hem kişinin sağlığını hem de uyku arkadaşının uyku düzenini bozar. Kişi her ne kadar uyku sırasında horladığından haberdar olmasa da en yakınında olan kişiler bu sorundan çok şikâyet edeler. Horlayan kişiye horladığını kabul ettirmekte çoğu zaman en güç durumlardan biridir. Kişi önce horladığını kabul etmeli ve bu durumu basit bir ses çıkarma durumu olarak görmeyerek, bunun bir hastalık olduğunu anlamalıdır. Aksi takdirde horlama kişinin sağlığını çok olumsuz etkiler. Peki, horlama nasıl kesilir diye aklınızdan geçiriyorsanız bu konuda önce horladığınızı kabul ederek uzman bir doktora başvurmalısınız.
Horlama tedavisinde hem hastanın hem de hekimin uyması ve dikkat etmesi gereken kurallar vardır. Çünkü bu tedavi süreci çoğu zaman hem hastayı hem de doktoru çok zorlar. Horlama tedavisinde şüphesiz ki en çok sorumluluk hastaya düşer. Hasta kesinlikle yatmadan 3 saat önce sakinleştirici ya da uyku hapı gibi ilaçlar almamalıdır. Bunun yanı sıra bu tedavi de ve baka tedavilerde en çok sorun olan konulardan biri de hastanın fazla kilolarıdır. Fazla kiloları olan kişi bu hastalıktan kurtulmak istiyorsa önce fazla kilolarından kurtulmalıdır. Yatmadan önce ağır yemek ve alkol almamalıdır. Horlamanın kesilmesi için fiziksel olarak da yapılacak çözümler vardır. Bunların başında hastanın sırt üstü yatmaması ve yüksek yastık kullanması gelir. Çok yorgun olmanın horlamayı ve uyku apnesini ciddi şekilde tetiklediğini de unutmamalısınız.
Horlama Nasıl Kesilir Sorusuna Uzman Yorumları
Kişilerin en çok şikâyet ettiği konulardan biri olan horlamanın tedavisi günümüz imkânları ile mümkün hale getirilmiştir. Uzmanlar tarafından uygulanan bazı tedavi yolları vardır. Öncelikle üst solunum yollarında darlık yapan sebepler kaydedilirse bunlar en kısa zamanda tedavi edilmelidir. Bunun yanı sıra burundaki kemik ya da et ameliyat ile düzeltilmelidir. Horlamaya neden olan damak ya da küçük dil sarkmaları yine ameliyat yolu ile düzeltilmelidir.