Kabağın Faydaları

Türkiye’de sıkça yetiştirilen ve tüketilen kabak, değişik türleri ile hem görünüm hem de lezzet olarak değişik damak tatları sunar. Ana yemek olarak yapılan çeşidi de tatlı yapılan çeşidi de vardır. Sakız kabağı ve bal kabağı en çok bilinen türleridir. Asma kabağı da uzun olması sebebiyle bilinir.

kabak
kabak

Kabak Önemli Bir Lif Kaynağıdır

B ve C vitamin açısından zengin olan kabak, anti oksidan özellikte olup yaşlanmaya karşı savaşır. Vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Vitamin değerini kaybetmemesi için buharda pişirilmesi ya da çiğ olarak salatalara rendelenmesi önerilir. Kabak içerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenlemeye, kemik sağlığını korumaya ve böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

sebze
sebze

Demir ve bakır bakımından zengindir. Alyuvarların kendilerini yenilemelerini sağlar. Kansızlığı engeller. Lifli bir bitki olan kabak sindirim dostudur. Önemli bir lif kaynağıdır. Lif içeriği sayesinde tip 1 diyabet ve obezite’nin önlenmesini sağlar. Kabağın iç kısmı ve tohumları çok miktarda anti oksidan içerir. Bu sayede serbest radikallerin ve toksik maddelerin temizlenmesini sağlar. Cildin yaşlanmasını da önleyen kabak, göz hastalıklarını önlemeye yardımcı olan lutein içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir